GEST

GEST, Plataforma Balear de Teatre Amateur comença el seu camí el 19 de gener de 2017 de la mà de sis dels antics membres de la ja extinta Federació Balear de Teatre Amateur, fundada l’any 1998. Neix de la necessitat de fer visibles les inquietuds i preocupacions dels grups amateurs de Teatre de les Illes Balears, de trobar recolzament i eines de promoció i divulgació de les seves activitats i, sobretot, de crear canals de comunicació forts i estables que permetin fer arribar les seves veus i propostes culturals al públic en general i als programadors i institucions en particular.

GEST està formada per associacions plenes de persones, cada una d’elles amb les seves  inquietuds i necessitats, les quals els hi han conduït a vincular-se al Teatre. Comptar amb el seu recolzament és de tot punt necessari a l’hora d’elaborar i gestionar el nostre Projecte Cultural. Per això, l’atenció individualitzada a cada grup, la col·laboració entre aquests i la participació oberta en la creació i gestió del Projecte Cultural són els principals motors de GEST.

A GEST som conscients que ens ha tocat viure uns temps molt difícils, tant pel que fa a la societat com pel que fa a l’activitat cultura. Per un costat tenim una normativa fiscal que quasi equipara a les entitats sense ànim de lucre a les entitats empresarials, per altra tenim una imminent depressió econòmica que agreujarà, encara més, el poc cas que ens venen fent les institucions aquests darrers anys. I per altra banda la COVID-19.

Estam en ALERTA ROJA, i si hi ha un moment per associar-se és just ara. A GEST trobareu la col·laboració i experiència dels nostres socis que, a l’hora, s’enriquiran amb la vostra participació. A GEST comptam amb l’assessorament fiscal, comptable i jurídic de professionals especialistes que ens fan més fàcil superar les traves normatives i burocràtiques; comptam amb convenis que ens donen accés a serveis a un preu molt avantatjós; tenim contactes amb altres Federacions de Teatre Nacionals i Internacionals; comptam amb persones que duen la nostra veu davant l’INAEM i davant d’entitats internacionals com AMATEO, CIFTA o AITA. I, el més important, formam part  d’una família creixent de persones que estimen el Teatre. Entre tots ho farem possible… tot anirà bé.

Salut i bon Teatre.

Toni Borràs.

President.